דגנים מלאים, חפוז במטבח, מתכונים

כוסמת

buckwheatאמנם הכוסמת לא שייכת למשפחת הדגנים, אך מאוד דומה להן מבחינה תזונתית. היא לא רק טעימה ומשביעה, אלא גם בעלת תכונות תזונתיות נהדרות. הכוסמת מכילה את כל 8 חומצות האמינו שהגוף זקוק להן, היא עשירה בחלבונים, בויטמינים (במיוחד  B ו-E), מינרלים (ברזל, מגנזיום, סידן, זרחן וסילניום) וכן חומצות שומן חיוניות. היא נחשבת למפחיתת כולסטרול ולמסייעת בהורדת רמות הסוכר בדם.

 היא טעימה מאוד כתוספת, בתוך סלט, או סתם כנשנוש בריא.

הוראות הכנה:

    1. מחממים שמן זית בסיר .
    2. מטגנים בצל עד להזהבה.
    3. מטגנים את הכוסמת למספר דקות, מוסיפים מים ביחס של 1 ו-3/4 כוסות מים רותחים ממולחים לכוס כוסמת.
    4. מוסיפים פפריקה אדומה וחריפה
    5. מביאים לרתיחה.
    6. מנמיכים את האש להכי נמוכה ומבשלים לעוד 10-15 דקות עד שכל המים נספים.
    7. מורידים את הסיר מהאש ומשאירים במכסה סגור 10 דקות נוספות.

כתיבת תגובה