אין כמו מנה של חמין מנחמת ומפנקת בשבת!
ומי אמר שאי אפשר להינות מחמין צמחוני?
רכיבים:
- חצי כוס שעועית לבנה
- חצי כוס שעועית אדומה
- כוס חומוס
- חצי כוס חיטה
- 1 בטטה חתוכה גס
- 3 תפו"א חתוכים לרבעים
- 7 שיני שום
- בצל
- כף רסק עגבניות
- כף שמן זית
- תיבול: פפריקה אדומה, פפריקה חריפה, כמון, מלח, פלפל לחובבי חריף צ'ילי גרוס ושאטה טחון
הוראות הכנה:
- משרים את הקטניות (שעועית וחומוס) למשך הלילה.
- מטגנים בצל במעט שמן זית עד להזהבה.
- מוסיפים את הבטטה ותפו"א ומערבבים.
- מוסיפים את שאר הרכיבים, מתבלים בנדיבות.
- מוסיפים כף רסק עגבניות מהול בכוס מים רותחים.
- מכסים במים חמים ומביאים לרתיחה.
- מעבירים לתנור ב100-150 מעלות (תלוי בתנור) למשך הלילה.