מתכון נפלא לאירוח, גם מרשים, גם טעים וגם קל להכנה! נראה מי יעז לומר לכם שאתם אוכלים את האוכל של האוכל שלו, אחרי טעימה מהקציצות האלו
רכיבים:
- 10 תחתיות ארטישוק (שקית של תחתיות קפואות)
- 1 כוס קינואה מבושלת
- 3 בצל
- 2 שיני שום
- 1 עגבניה קלופה
- 1 גזר מגורד
- פטרוזילה
- 4 לימון פרסי
- מיץ מחצי לימון
- מיץ מתפוז/קלמנטינה
- עשבי תיבול: פטרוזיליה, בזיליקום (לא חובה), מעט טימין (לא חובה), מעט נענע (לא חובה)
הוראות הכנה:
לארטישוק:
1. מרתחים 3 כוסות מים עם כף חומץ וקמצוץ מלח.
2. מוסיפים את הארטישוק מרתיחים ומבשלים עוד כ-10 דקות עד להתרככות.
לרוטב:
1. מטגנים 2 בצלים עד להזהבה, מוסיפים שום, מלח, מיץ לימון ומיץ תפוז (מוסיפים בהדרגתיות ומתקנים טעמים).
2. מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים עם הרוטב עוד כ10 דקות.
למילוי:
1. מטגנים בצל בשמן זית, מוסיפים שום, עגבניה, גזר ומערבבים, מתבלים.
2. מוסיפים את הקינואה ועשבי תיבול.
ממלאים את תחתיות הארטישוק בקינואה מפזרים מעל מהרוטב.