אירוח, דגנים מלאים, מתכונים

תחתיות ארטישוק ממולאות בקינואה

מרשים כמנה ראשונה. תחתיות ארטישוק קינואה
מרשים כמנה ראשונה. תחתיות ארטישוק קינואה

מתכון נפלא לאירוח, גם מרשים, גם טעים וגם קל להכנה! נראה מי יעז לומר לכם שאתם אוכלים את האוכל של האוכל שלו, אחרי טעימה מהקציצות האלו

רכיבים:

  • 10 תחתיות ארטישוק (שקית של תחתיות קפואות)
  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • 3 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 עגבניה קלופה
  • 1 גזר מגורד
  • פטרוזילה
  • 4 לימון פרסי
  • מיץ מחצי לימון
  • מיץ מתפוז/קלמנטינה
  •  עשבי תיבול: פטרוזיליה, בזיליקום (לא חובה), מעט טימין (לא חובה), מעט נענע (לא חובה)

הוראות הכנה:

לארטישוק:

1. מרתחים 3 כוסות מים עם כף חומץ וקמצוץ מלח.
2. מוסיפים את הארטישוק מרתיחים ומבשלים עוד כ-10 דקות עד להתרככות.

לרוטב:

1. מטגנים 2 בצלים עד להזהבה, מוסיפים שום, מלח, מיץ לימון ומיץ תפוז (מוסיפים בהדרגתיות ומתקנים טעמים).
2. מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים עם הרוטב עוד כ10 דקות.

למילוי:

1. מטגנים בצל בשמן זית, מוסיפים שום, עגבניה, גזר ומערבבים, מתבלים.
2. מוסיפים את הקינואה ועשבי תיבול.

ממלאים את תחתיות הארטישוק בקינואה מפזרים מעל מהרוטב.

כתיבת תגובה