מתכונים, קטניות, תבשילים

שעועית אזוקי עם ירקות וגריסי פנינה

האזוקי היא קִטְנִית קטנה ואדומה, עשירה בברזל ובחלבון מן הטבע ויחסית קלה לעיכול. היא מסייעת באיזון רמות הסוכר בגוף ובהפחתת התשוקה למתוקים.

תבשיל טעימם ומחמם, יכול להיות כתוספת לאורז/קינואה או כמנה בפני עצמה

DSC_9459
עשירה בברזל וקלה לעיכול, שעועית אזוקי

רכיבים:

  • 1 כוס שעועית אזוקי מושרית ל24 שעות
  • 0.5-1 כוס גריסי פנינה מושרים ל20 דקות
  • 1 בטטה גדולה
  • 3 גזרים
  • 2 בצלים
  • 1 זוקיני
  • 1 פלפל חריף
  • 2 עגבניות בשלות
  • 4 שיני שום כתושות/קצוצות
  • כף רסק עגבניות
  • תיבול: כורכום, כמון, מלח, פלפל,צ'ילי גרוס (הוספתי גם כפית ממרח קארי צהוב וזה תמיד מוסיף המון)

** אפשר לשחק עם הירקות, להוסיף, להוריד ולשנות לפי טעמכם

הוראות הכנה:

1. מבשלים את השעועית כ-20-30 דקות (עד שמתאימה לאכילה).
2. מטגנים את הבצל במעט שמן זית.
3. מוסיפים את השום.
4. מוסיפים כף רסק עגבניות ומערבבים.
5. מוסיפים את הפלפל חריף, הבטטה, והגזר ומערבבים.
6. לאחר 2 דקות מוסיפים את הקישוא והעגבניות
7. מוסיפים את גריסי הפנינה ואת השעועית ומכסים במים רותחים.
8. מביאים לרתיחה.
9. מתבלים המון ומערבבים.

בתיאבון!

כתיבת תגובה