
אני מכינה כל שבוע קציצות משאריות הקניות שנשארו לי, הפעם נשאר לי קישואים וקצת חומוס מהסנדוויץ' של אתמול. אפשר להכין את הקציצות גם בלי גרגירי החומוס.
רכיבים:
- 2 קישואים
- 2 גזרים
- 1 בצל
- 2 שיני שום (כשהכנתי היה לי חסר ויצא טעים גם בלי)
- 1 כוס קמח חומוס
- חופן חומוס מבושל (אני משתמש בקפוא, משרה אותו מעט במים חמים וסוגרת סיפור)
- ירק – אני אוהבת להוסיף מגוון של עלים ירוקים לקציצות, הוספתי את מה שהיה במקרר (שום דבר לא חובה): פטרוזיליה, בזיליקום, נענע, עלי תרד
- תיבול: חצי כפית מלח, פלפל, חצי כפית כמון, חצי כפית קארי (אפשר להמיר בכורכום), צ'ילי גרוס
הוראות הכנה:
1. מעבדים במעבד מזון קישואים, גזר ובצל (לעצלנים כמוני אפשר לגרד בפומפיה).
2. מוסיפים קמח חומוס ותיבול.
3. מערבבים טוב טוב עם הידיים.
4. משמנים נייר אפייה (אני מתשתמשת בתרסיס שמן זית) ומכניסים את הקציצות לתנור בערך 15-20 דקות על כל צד (עד שמזהיב) בחום של 175-200 מעלות
מתכון מעולה אכין אותן בשישי
מצוין 🙂 תספרי לי איך יצא
נראה מעניין 🙂
מה מדביק את העיסה, הנוזלים של הקישואים והבצל?
ואיפה נכנסים גרגירי החומוס במתכון?
היי ליאור, תודה! קמח החומוס משמש תחליף ביצה במקרה הזה (כחומר מדביק). את ממש צודקת לגבי הגרגירים, באמת לא ברור. אתה יכולה לערבב אותם שלמים בעיסה (זה מה שאני עשיתי), או לטחון את הכל יחד בצורה גסה במעבד מזון
הכנתי פעמיים:
פעם אחת אפוי- ויצא בסדר אבל לא משהו
פעם שנייה טיגנתי- ויצא מדהים
מתה על המתכונים פה באתר, אני לא יכולה שלא לעשות לייק בפייסבוק כמעט על כל דבר 🙂
איזה כיף!! תודה רבה 🙂
אני דווקא מכינה רק באפיה, מה היתה הבעיה? המרקם?
כן, המרקם לא היה קרנצ׳י והיה יבש לדעתי
מוזר..אולי תנסי פחות קמח חומוס? את אופה על נייר אפיה? (נשמע מוזר אבל זה יוצא אחרת נניח על מגש כסף :/)
לקמח חומוס צריך להוסיף מים?
היי דנית, תודה שהגבת. המרקם של כל המרכיבים צריך להיות נוזלי-עיסתי בכדי שהכל ידבק. יש לך שתי אפשריות: לערבב את קמח החומוס עם מעט מים ואז להוסיף לתערובת, או להוסיף את קמח החומוס לתערובת ולהוסיף מעט מים על פי הצורך. אפשר בהחלט ללא מים כלל. תספרי לי איך יצא לך
טיגנתי חצי ואת החצי השני אפיתי, יצא טעים מאוד,! תודה
איזה כיף! תודה רבה 🙂
שאלה: רוצה ךנסות את זה נראה לי קצת יבש. איזה רוטב מומלץ להוסיף ליד? או ירקות?
היי דניאלה, האמת שאני לא חובבת רטבים אז קשה לי לומר, אבל יכול להיות אחלה טחינה או רוטב סלסה ליד..כל סלט ילך עם זה – נניח סלט חסה עם עגבניות ובצל, או סלט עגבניות עם שום וחריף..בתיאבון!
הי, תודה על המתכון, לכמה קציצות בערך מספיקות הכמויות במתכון? או לכמה אנשים?
I have been married, widowed young, remarried and now mom of 2. I find my sympathy for my busy single friends to be very small (though I try, because I've been there twice!) I love this reminder of how good it is for the selfishness to extracted-even if quite unionlwlgly-frim my life. How much greater to focus on my Jesus and others. It's a daily, adventerous challenge, but thanks for giving me perspective — especially right before dinnertime!